Organisatie paste parcours aan na aanrijding Van Avermaet met motor: "Maar dit is nog steeds een geitenpad"

Redactie
| 4 reacties
Organisatie paste parcours aan na aanrijding Van Avermaet met motor: "Maar dit is nog steeds een geitenpad"
Foto: © photonews

Vanmiddag doet Greg Van Avermaet net als vorig jaar een gooi naar de overwinning in de Clásica San Sebastán. Een jaar geleden liep die poging af met een sisser. Van Avermaet was alleen op weg naar winst, maar werd door een motor van de baan gereden.

De organisatie greep in en verving de klim waarop de aanrijding gebeurde door een andere. Toch maakt dat niet veel verschil uit. "Ik heb de klim verkend, het is nog steeds niet veel breder dan het geitenpad van vorig jaar", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

De val zorgt nog steeds voor een wrange nasmaak bij de Oost-Vlaming. "Je kon het vergelijken met wat Froome en co. meemaakten in de Tour. Ook daar was er teveel volk en te weinig plaats. Het grootste verschil was dat er bij mij amper iemand op de hoogte was."

Natuurlijk was ik boos, ik kreeg ook pas na enkele weken excuses, in het Spaans -Greg van Avermaet

De live-verbinding voor de televisiebeelden was immers al enige tijd defect. De kijkers op tv keken naar een herhalingslus van de eerste uren koers. "Naturlijk was ik boos. Daarbovenop kreeg ik pas enkele weken later geschreven excuses. In het Spaans dan nog."

Dit jaar wordt Van Avermaet opnieuw tot de kanshebbers gerekend. Van Avermaet sust. "Eigenlijk is dit een moeilijke koers voor mij, op de limiet van mijn mogelijkheden. Sinds die slotklim erbij kwam, moet je meer anticiperen. Valverde en Rodriguez zijn meer favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties