Meer kans op succes voor België op WK in Qatar? UCI past parcours aan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Meer kans op succes voor België op WK in Qatar? UCI past parcours aan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In oktober vindt het WK wielrennen in Qatar plaats. De sprinters zullen in de woestijn aan hun trekken komen, maar het parcours is door de UCI aangepast. En dat lijkt in het voordeel van onze landengenoten te zijn.

Qua lastigheidsgraad zal het zeker niet moeilijk worden in Qatar, maar de wind zal een belangrijke rol spelen. De UCI heeft beslist om het parcours aan te passen. Daardoor zal er langer in de woestijn gereden worden en worden er minder lokale rondjes gereden.

De kans op waaiers wordt zo ook groter. En dat lijkt dus in het voordeel van de Belgen (en Tom Boonen?) te zijn. "Die lokale ronden worden op het artificiële schiereiland The Pearl gereden", citeert Sporza technisch directeur John Lelangue. "De beslissing over de wijziging kwam overigens van de UCI."

Waaiers, waaiers, ...

"Er is nu een mooi parcours getekend naar Noord-Qatar. Er zijn heel wat open wegen en dat biedt zeker meer mogelijkheden aan de nationale teams om de koers open te breken. Als er die dag wind is, kunnen de landen het op waaiers trekken", besluit Lelangue.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties