Ondanks ritzege in Vuelta lijkt Meersman op weg naar uitgang: "Ik neem nooit beslissingen in momenten van euforie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks ritzege in Vuelta lijkt Meersman op weg naar uitgang: "Ik neem nooit beslissingen in momenten van euforie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Meersman boekte zondag zijn eerste overwinning van het seizoen, en wat voor één! De renner van Etixx-Quick Step lijkt de ploeg na dit seizoen te verlaten, of blijft hij dan toch?

"Zeg nooit nooit", laat Patrick Lefevere weten in Het Nieuwsblad. "Maar ik neem nooit beslissingen in momenten van euforie. Toen Gianni vier jaar geleden bij ons kwam, won hij al meteen twee etappes in de Rondes van Catalonië en Romandië. Achteraf heeft hij dat nooit kunnen bevestigen."

Zijn prestaties stonden dit seizoen niet in verhouding tot wat wij hem betaalden - Patrick Lefevere

"Het probleem met Gianni is dat hij nogal blessuregevoelig is. Zijn prestaties stonden dit seizoen niet in verhouding tot wat wij hem betaalden", aldus de teammanager. En dus lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat Meersman volgend seizoen nog in een truitje van Etixx-Quick Step te zien is. Lefevere bekijkt het alleszins rustig.

"Ik ga me niet haasten om alle resterende plaatsen in de ploeg op te vullen. Er zijn nog heel wat interessante renners op de markt. Het zou gek zijn om straks op een interessant renner te vallen om dan vast te stellen dat er geen plaats meer is in de ploeg", zegt Lefevere.

Gianni Meersman in actie

Door zijn ritzege kan Meersman wel een mooie adelbrief voorleggen. "Ik zit heus niet op mijn fiets met de gedachte dat ik een nieuw contract moet versieren", aldus Meersman. "Door hard te werken probeer ik resultaten te boeken. Als dat lukt, dan volgt de rest vanzelf. Zo'n ritzege in de Vuelta maakt onderhandelen uiteraard wel iets makkelijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties