Waarom Gianni Meersman één van de meest onderschatte renners van het peloton is

Redactie
| 0 reacties
Waarom Gianni Meersman één van de meest onderschatte renners van het peloton is

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Meersman pakte zondag zijn eerste zege van het seizoen. Het harde werk van de afgelopen maanden werd dan toch eindelijk beloond. Maar de West-Vlaming blijft één van de meest onderschatte renners van het peloton.

Gianni Meersman heeft dan toch die eerste zege van het seizoen beet. En dan nog wel in de Ronde van Spanje. De laatste maand toonde Meersman dat de vorm meer dan goed zit, maar de renner zelf kon nooit de kers op de taart zetten. Vaak wordt Meersman onderschat, hij is echter een potentiële veelwinnaar.

De renner van Etixx-Quick Step - die op weg is naar de uitgang bij de ploeg van Patrick Lefevere - eindigde in Burgos twee weken geleden twee keer derde. In de Ronde van Wallonië lukte het ook nét niet met een tweede en een derde plek. Bovendien werd hij tweede in het eindklassement.

Meersman aan het feest in de Vuelta

En toch heeft Gianni Meersman alles om een veelwinnaar te zijn. Hij kan een helling over en heeft bovendien nog eens snelle benen aan de meet. Meedoen in een echte Ardennenklassieker is te hoog gegrepen, maar rittenkoersen van een week op WorldTour-niveau zijn op zijn lijf geschreven.

Rittenkoersen

Dat bewees Meersman al door in het verleden ritten weg te kapen in de Ronde van Romandië en Catalonië. Dit jaar werd hij nog tweede in een rit in de Ronde van het Baskenland. En Meersman bewees dus ook zondag in een massasprint, weliswaar zonder topsprinters, van een Grote Ronde te kunnen winnen.

Maar het verhaal bij Etixx-Quick Step lijkt op zijn einde te komen. Dat lieten zowel teammanager Lefevere als de renner zelf al blijken. Ondanks het potentieel om een veelwinnaar te zijn, wil Lefevere meer resultaten zien. En dus staat Meersman op het punt om te vertrekken bij de Belgische formatie.

Op naar Franse ploeg?

Er wordt gesproken over Fortuneo Vital Concept, een Franse ploeg waar Meersman vaker als kopman uitgespeeld zal worden. Dat vertrouwen kan Meersman deugd doen, bij Etixx-Quick Step blijft de druk om te winnen altijd nét iets groter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties