LottoNL-Jumbo versterkt zich volgend seizoen met Belgisch klimtalent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
LottoNL-Jumbo versterkt zich volgend seizoen met Belgisch klimtalent

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team LottoNL-Jumbo heeft dinsdag opnieuw een inkomende transfer bekendgemaakt. De Nederlandse formatie ziet Sep Vanmarcke volgend seizoen vertrekken, maar heeft een andere landgenoot aangetrokken.

Floris De Tier zal namelijk de overstap maken van Topsport Vlaanderen-Baloise naar Team LottoNL-Jumbo. De 24-jarige renner kan een aardig stukje bergop rijden. Zelf is De Tier verheugd met zijn overstap. "Na de eerste contacten voelde ik mij onmiddellijk op mijn gemak bij het team", zegt de renner.

"De professionaliteit spreekt me aan. Team LottoNL-Jumbo is voor mij de meest logische stap in het vervolg van mijn carrière. De ervaring die het team heeft, gaat mij zeker verder helpen", klinkt het bij De Tier. Onze landgenoot geeft toe dat Sven Nys een grote invloed had op de beslissing om in Nederlandse loondienst te gaan fietsen.

Rol van Sven Nys

"Op aanraden van mijn oude ploegmaat Sven Nys maakte ik de overstap naar de weg. Dit is mijn derde seizoen op als wegrenner. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar meer wedstrijden in het hooggebergte te rijden. Daar word ik sterker van", besluit De Tier.

Floris De Tier op de Muur van Geraardsbergen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties