Thomas De Gendt roert zich, maar talentvolle Fransman pakt de zege in de Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Thomas De Gendt roert zich, maar talentvolle Fransman pakt de zege in de Vuelta

De vierde rit in de Ronde van Spanje is verrassend gewonnen door de jonge Lilian Calmejane. De Fransman van Direct-Energie kwam solo aan op de slotklim van tweede categorie.

Een omvangrijke kopgroep koos na ruim een uur koersen het ruime sop in de vierde etappe. Daarbij heel wat bekende namen en één landgenoot: Thomas De Gendt. De Lotto Soudal-renner ging samen met onder meer Zdenek Stybar, Pierre Roland, Darwin Atapuma en nog 17 anderen op zoek naar dagwinst.

De aanvallers kregen een mooie voorsprong van het peloton en het werd al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Thomas De Gendt en Zdenek Stybar toonden zich zeer bedrijvig en wilden voor de slotklim van tweede categorie weg geraken.

Thomas De Gendt in actie

Strijdlust voor De Gendt

Dat lukte echter niet en De Gendt moest op de laatste klim zijn vluchters laten gaan. De Lotto Soudal-renner moest zich tevreden stellen met de prijs van de strijdlust na tal van demarrages.

Nieuwe leider

Het was uiteindelijk Lilian Calmejane (Direct-Energie) die ervandoor ging en solo naar de overwinning reed. Een heel knappe zege voor de neoprof die in oktober nog 24 jaar moet worden. Darwin Atapuma (BMC) kwam net na Calmejane binnen en is de nieuwe leider. Rode trui Ruben Fernandez moest lossen op de slotklim.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties