Vuelta-leider Ruben Fernandez vergiste zich niet en verklaart zijn 'zegegebaar' in de derde rit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta-leider Ruben Fernandez vergiste zich niet en verklaart zijn 'zegegebaar' in de derde rit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ruben Fernandez is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. De Spanjaard kwam maandag met de armen in de lucht juichend over de meet. Het leek dus of Fernandez dacht dat hij gewonnen had, maar de Movistar-renner had een verklaring voor zijn vreugde.

"Dit had ik helemaal niet verwacht", opent een tevreden Ruben Fernandez. "Ik wist dat ik in een goede vorm naar de Vuelta kwam door mijn zesde plek in de Ronde van Polen en Burgos. Ik kwam vooral naar hier om te werken voor Nairo (Quintana) en Alejandro (Valverde). En kijk nu, ik draag de rode leiderstrui in mijn tweede Grote Ronde."

Ik juichte omdat ik zo gelukkig was met de leiderstrui - Ruben Fernandez

Het was toch een opvallend beeld. Fernandez stak zijn twee armen in de lucht toen hij over de meet kwam. Het leek dus of de Spanjaard dacht dat hij de dagwinst beet had, maar Geniez was hem nog voor. "Ik juichte gewoon omdat ik zo gelukkig was dat ik de leiderstrui veroverd had."

Trui verdedigen

"Via mijn oortje had de ploegleiding gezegd dat ik na de rit de nieuwe leider in het klassement zou zijn", verklaart de Spanjaard zijn blijdschap. "Ik kon niet gelukkiger zijn. Ik zal deze trui zeker verdedigen, maar het hoofddoel blijft natuurlijk onze kopmannen helpen", aldus de Movistar-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties