BMC pakt de rode leiderstrui: "Beste dag uit mijn wielercarrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC pakt de rode leiderstrui: "Beste dag uit mijn wielercarrière"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Darwin Atapuma kwam dinsdag als tweede over de meet, op zo'n 15 seconden van winnaar Lilian Calmejane. Dat volstond wel om de rode leiderstrui over te nemen van Ruben Fernandez, die door het ijs zakte op de slotklim.

Het veroveren van de leiderstrui is een droom voor de BMC-renner. "Dit is tot dusver de beste dag uit mijn wielercarrière", klinkt het bij Atapuma. "Het plan was om mee in de ontsnapping te gaan en dat lukte ook in een sterke groep van 21 renners. Ik rijd met vertrouwen rond in de Vuelta na een sterke Ronde van Utah."

Toen de vluchters met een bonus van drie minuten de slotklim aanvatten, begon de Colombiaan aan de leiderstrui te denken. "Het was een realistische mogelijkheid. Maar in de laatste vijf kilometer wist ik dat de groep met de klassementsmannen heel snel aan het rijden was. Ik viel dan maar aan, ook om een gooi naar de ritzege te doen."

Het veroveren van de rode trui is een droom - Darwin Atapuma

"Ik kwam als tweede binnen, maar het veroveren van de rode trui is een droom", aldus Atapuma, die de trui zo goed als zeker twee dagen mag dragen. "Ik kan wellicht woensdag de trui behouden, want het is geen zware etappe. Het is een ongelofelijk gevoel om zelfs de trui voor één dag te dragen. Ik zal nu alles dag per dag bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties