Van der Poel mist Amerikaanse crossen en plakt datum op mogelijke terugkeer in het veld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van der Poel mist Amerikaanse crossen en plakt datum op mogelijke terugkeer in het veld

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal de openingscrossen van het nieuwe veldritseizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De Nederlander revalideert nog van zijn knieoperatie.

En dat betekent dat van der Poel niet te zien zal zijn in de Amerikaanse WB-manches in Las Vegas en Iowa. "Ik beperk mij tot oefeningen in de fitness en trainen op de rollen", zegt de crosser. "Ik ben al een keer op de weg gaan rijden, maar dat is me slecht bevallen. Zeker voor de linkerknie is het momenteel nog moeilijk."

Cross in Gieten

Van der Poel zakt dus niet af naar de Verenigde Staten. Hij kijkt al eerder uit naar begin oktober. "Ik denk niet dat de lange reis goed is voor mij. Als ik wegblijf uit de VS, geeft het me twee of drie weken extra tijd om te revalideren." Als ik de cross van Gieten (2 oktober) haal, zal de schade goed meevallen."

In de eerste weken zal hij Wout Van Aert en co dus niet het vuur aan de schenen kunnen leggen. Maar zich zorgen maken, doet de Nederlander niet. "Ik ben jong, ik kan me op training pijnigen en ik ben gezegend met een dosis talent. Ik denk dat ik snel weer in vorm zal zijn", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties