Belg van Team LottoNL-Jumbo wint voor het eerst in meer dan twee jaar: "Geen woorden voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belg van Team LottoNL-Jumbo wint voor het eerst in meer dan twee jaar: "Geen woorden voor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team LottoNL-Jumbo had na de tweede etappe in de Tour du Poitou Charentes een dubbele reden om te vieren. Onze landgenoot Tom Van Asbroeck pakte naast de ritzege ook de leiderstrui. Voor de renner was het zijn eerste overwinning in meer dan twee jaar.

En zo was het ook de eerste overwinning van Van Asbroeck in Nederlandse loondienst. "Hier heb ik geen woorden voor", zegt onze landgenoot bij zijn team. "Ik verlangde zo enorm naar een overwinning. Het team stond volledig achter me. Zij geloofden nog meer in mijn capaciteiten dan ikzelf."

"Sep Vanmarcke reed in het slot zo hard naar boven dat ik ervan schrok. Met nog 300 meter te gaan, zette hij nog eens aan. Echt ongelooflijk, Sep is een beer", geeft Van Asbroeck een complimentje aan zijn ploegmaat.

Sep Vanmarcke is een beer - Tom Van Asbroeck

Het was van juli 2014 geleden dat Van Asbroeck nog eens gewonnen had. Toen pakte hij de bloemen in de Ronde van Wallonië. "De ploeg heeft fenomenaal gereden en ik had me echt geschaamd als ik dit niet had afgemaakt. Dan had ik me niet meer durven vertonen", besluit de renner van LottoNL-Jumbo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties