Jens Keukeleire rijdt de Vuelta met een duidelijke najaarsmissie: "Ik hoop er op het EK én WK bij te zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Jens Keukeleire rijdt de Vuelta met een duidelijke najaarsmissie: "Ik hoop er op het EK én WK bij te zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Weert vertoeft momenteel in de Vuelta om te polsen naar de najaarsambities van de Belgen. Want zo staat er na de laatste grote ronde van het seizoen nog een EK én WK op het menu. En daar wil één landgenoot maar al te graag naartoe.

Een week na de Vuelta volgt in het Franse Bretagne het EK. Daar wil Jens Keukeleire van de partij zijn. "Het parcours van Nice was niets voor mij geweest, maar dat van Plumelec ligt zeker binnen mijn mogelijkheden", vertelt hij vanuit Spanje aan Wielerkrant.be. "Alles zal afhangen van hoe de Vuelta verder verloopt."

Keukeleire zit alvast in de EK-voorselectie van twaalf en mikt verder op het WK van midden oktober. "Ik hoop er zowel op het EK als WK bij te zijn", gaat de West-Vlaming van ORICA BikeExchange verder. "Vorig jaar heb ik van de sfeer bij de nationale ploeg kunnen proeven, die is me enorm goed bevallen. Dat ik als prof nooit in een Belgische ploeg heb gereden, zal er misschien mee te maken hebben." (lacht)

Hopelijk leveren de weinige koersen mij frissere benen op richting het WK

"Ik heb intussen al wat ervaring met grote rondes en het goede gevoel nadien. Hopelijk kan ik die vorm doortrekken tot half oktober. De weinige koersen, door de latere start en een blok met hoogtestages, leveren mij misschien frissere benen op. Dat kan zeker meespelen in de beslissing van de bondscoach", beseft Keukeleire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties