Olympisch kampioen Van Avermaet is zondag opnieuw aan koersen toe: "Heel gemotiveerd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Olympisch kampioen Van Avermaet is zondag opnieuw aan koersen toe: "Heel gemotiveerd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet bezorgde ons land een gouden medaille op de Spelen in Rio. En zondag gaat de olympische kampioen van BMC opnieuw aan de slag. Van Avermaet rijdt mee in de Bretagne Classic - Ouest-France.

"De Bretagne Classic - Ouest-France zal mijn eerste wedstrijd sinds Rio worden", opent Van Avermaet, die zich wil voorbereiden op het naseizoen. "Ik kijk er al enorm naar uit om als olympisch kampioen op de fiets te zitten. Ik ben heel gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten en het laatste deel van het seizoen te starten."

Ik ben er zeker van dat Greg nog steeds heel gemotiveerd is - Fabio Baldato

Ploegleider Fabio Baldato is blij dat hij Van Avermaet in zijn selectie mag opnemen. De Italiaan denkt dat de olympische kampioen nog steeds heel gemotiveerd is. "Met Van Avermaet hebben we een leider in de selectie", aldus Baldato bij zijn team.

Geen druk

"Ik denk dat hij nog steeds heel gemotiveerd is na de Tour en uiteraard na zijn overwinning in Rio. We willen nog niet te veel druk op hem leggen. Maar ik ben er zeker van dat hij naar deze wedstrijd komt om mee te doen tot op het einde", besluit de BMC-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties