Transferoverzicht: Brändle, Clement, Ligthart,...

Redactie
| 0 reacties
Transferoverzicht: Brändle, Clement, Ligthart,...
Foto: © photonews

In de wielerwereld staat de transfermolen intussen niet stil. We gieten al het transfernieuws van vandaag en de voorbije dagen in een handig overzicht.

Etixx-Quick Step gaat langer door met David De La Cruz. Volgens Patrick Lefevere kan de Spanjaard volgend jaar nog een hoger niveau halen.

Mathias Brändle, een tijdritkanon, kiest voor Trek-Segafredo. Hij tekende voor twee jaar.

Stef Clement van IAM Cycling trekt naar Nederland. Hij koerst vanaf volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo.

Zijn landgenoot , Pim Lighthart, volgt zijn voorbeeld en trekt de deur bij Lotto-Soudal achter zich dicht en gaat vanaf volgen jaar koersen voor Roompot-Oranje Peloton.

Bahrein-Merida heeft er twee nieuwe namen bij. Kanstantin Siutsou en Borut Bozic maken de overstap naar de nieuwe formatie.

Katusha heeft José Gonçalves aangetrokken. De Portugese renner won dit jaar nog de Ronde van Turkije.

Baptiste Planckaert heeft zijn transfer naar een WorldTour-team beet. De 27-jarige renner gaat bij Katusha fietsen. Daarover kan u HIER meer lezen.

Etixx-Quick Step heeft er een zesde aanwinst bij voor het volgende seizoen. Eros Capecchi komt over van Astana en moet Martin, Brambilla en Jungels in de bergen bijstaan.

Team LottoNL-Jumbo heeft er een Belg bij. De jonge en talentvolle Floris De Tier maakt de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise.

Katusha blijft actief op de transfermarkt en heeft de komst van Maurits Lammertink aangekondigd. Hij komt over van Roompot-Oranje Peloton.

Patrick Lefevere legt uit waarom er voor Gianni Meersman geen plaats meer was bij Etixx-Quick Step. (Lees meer)

Baptiste Planckaert kan op zijn 28ste de stap hogerop maken. (Waar hij terecht kan, leest u hier)

Katusha heeft een opvallende transfer beet. De Russische ploeg heeft Mads Würtz Schmidt aangetrokken. Daarover kan u HIER meer lezen.

Gianni Meersman weet nog steeds niet waar zijn toekomst ligt. De dertig-jarige renner onderhandelt al even met het Franse Fortuneo-Vital Concept, maar heeft ook ander opties. "Ik praat nog met andere teams", aldus de renner aan Het Laatste Nieuws.

Jurgen Van den Broeck trekt naar LottoNL-Jumbo voor de seizoenen 2017 en 2018. Hij komt over van Katusha.

Ellen Van Dijk trekt naar Liv-Plantur. Ze zal er de komende twee jaren uitkomen voor het team.

Marcus Burghardt en Pascal Ackermann zullen volgend jaar uitkomen voor BORA.

Tao Geoghegan Hart trekt naar Sky. De 21-jarige renner gaat een contract tekenen voor 2017.

De transfer die al heel lang op til stond, werd vandaag eindelijk bevestigd. Philippe Gilbert maakt de overstap naar Etixx-Quick Step. De Belgische kampioen komt dus in dezelfde ploeg als Tom Boonen terecht. Over deze transfer kan u hier meer lezen.

Ook Daniele Bennati gaat naar een nieuw team. De Italiaan gaat na het opdoeken van Tinkoff aan het eind van het seizoen voor Movistar rijden. De 35-jarige Italiaan moet voor ervaring zorgen op het vlakke bij de Spaanse formatie.

De broertjes Simon en Adam Yates blijven langer bij Orica-BikeExchange. Over de langere verbintenis van de talenten kan u hier meer te weten komen. De jonge Brit Owain Doull vervoegt verder Team Sky.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties