Froome doet het vijf jaar later opnieuw: "Ik heb hier speciale herinneringen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Froome doet het vijf jaar later opnieuw: "Ik heb hier speciale herinneringen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft zijn eerste ritzege in de Vuelta beet. In een sprintje met twee versloeg de Sky-renner Nairo Quintana op Pena Cabarga. Zo is de voorsprong dankzij de bonificaties een beetje kleiner geworden.

Voor Froome was het een speciale zege, want vijf jaar geleden pakte hij op Pena Cabarga zijn eerste ritzege in een Grote Ronde. "Ik heb hier speciale herinneringen", opent Froome voor de camera's. "Het is een geweldig gevoel om hier opnieuw te winnen."

Kat en muis

"Of dit een kat en muis spelletje is tussen mij en Quintana? Quintana is heel sterk op dit moment", lacht Froome. "Hij heeft de leiderstrui en ik doe dag per dag mijn best om dichter bij hem te komen. Ik wil zoveel mogelijk tijd op Quintana pakken, hij ook op mij. Dat maakt de wedstrijd heel erg spannend."

De winnaar van de Ronde van Frankrijk heeft ook nog een speciale boodschap. "Ik wil mijn ploegmaats bedanken voor al het harde werk dat ze doen voor mij. Ook mijn familie ben ik zeer dankbaar. Na zo'n seizoen is het zeker niet gemakkelijk voor mij. Ik hoop snel terug thuis te zijn", besluit Froome.

Froome is zijn ploegmaats en familie dankbaar
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties