Speelvogel Sagan houdt de boot wat af, maar hij is topfavoriet voor WK in Qatar

Speelvogel Sagan houdt de boot wat af, maar hij is topfavoriet voor WK in Qatar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is en blijft een speelvogel, die Peter Sagan. Rest dus de vraag stilaan of hij iets kan gaan uitrichten op het WK in Qatar. Want wat kan de Slowaak uiteindelijk niet? In de Eneco Tour legde hij alvast de rassprinters er meermaals op.

Greipel, Bouhanni en co werden tot twee keer toe in de sprint gewoon geklopt door Peter Sagan in de Eneco Tour. Verder toonde die dat hij ook in het klassiekere werk nog steeds bij de besten blijft behoren.

En dus lijkt Sagan puur op zijn kunde een van de topfavorieten om ook het WK naar zijn hand te zetten. "Hij wil gewoon wat de druk van zichzelf afhouden", klonk het al bij Greg Van Avermaet.

Sagan en waaiers? Leuk huwelijk

Want Sagan zelf gaf al eens aan dat hij niet zeker was dat hij wel naar Qatar zou gaan. Meteen werd hij gecounterd door zijn teambaas. De wereldkampioen moet en zál zijn wereldtitel verdedigen. En mogelijks doet hij dat met de nodige brio.

In waaiers voelt hij zich opperbest - zie maar hoe hij tijdens de Tour de France nog een nummertje opvoerde met Chris Froome. En sprinten? Nooit leek hij sneller. Sterk, erg sterk. Opgepast, voor we het weten zien we de Europese trui nooit in het peloton omdat hij onder de wereldtrui blijft kamperen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties