Bondscoach over WK-selectie vrouwen: "Ik heb een ploeg rond D'hoore gebouwd"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Bondscoach over WK-selectie vrouwen: "Ik heb een ploeg rond D'hoore gebouwd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Olympische medaillewinnares Jolien D'hoore is de leider in de selectie bij de elitedames voor het WK in Qatar. Na haar brons in Rio is D'hoore nog niet verzadigd.

Bondscoach Ludwig Willems gelooft rotsvast dat het in Qatar beter kan dan op het vorige tegenvallende WK in Richmond. "Want op dit parcours komen de kwaliteiten van Jolien D'hoore optimaal tot hun recht", zegt hij. "D'hoore is ons speerpunt, ik heb een ploeg rond haar gebouwd met nog vijf helpers die haar in de best mogelijke omstandigheden naar de laatste rechte lijn moeten brengen."

Zou Jolien D'hoore niet verzadigd kunnen zijn na haar bronzen medaille in Rio? "Onmogelijk, omdat ze voor de start van het seizoen al stelde dat ze twee doelstellingen had: Rio en Doha", beklemtoont de bondscoach. "Dat ze het op de Olympische Spelen zo goed deed, kan bevrijdend werken."

Geen Belgische kampioene

Belgisch kampioene Kaat Hannes zit niet in de zeskoppige selectie. "Jolien is de kopvrouw, daarnaast zoek je naar vijf andere dames die haar steun kunnen bieden. Dan kijk je naar ieders kwaliteiten en resultaten van de voorbije weken. Het ligt soms dicht bij elkaar, maar Kaat is reserve", aldus Ludwig Willems.

De wegrit bij de vrouwen vindt plaats op zaterdag 15 oktober.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties