Felle kritiek op Amerikaanse crossen: "Ik kom hier nooit meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Felle kritiek op Amerikaanse crossen: "Ik kom hier nooit meer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is ondertussen al heel wat geschreven over de crossen van de afgelopen dagen in de Verenigde Staten. Maar voor Belgisch kampioene Sanne Cant is het duidelijk. Zij wil niet meer in Amerika komen rijden.

De veldritten in de Verenigde Staten moeten voor meer publiciteit in de wereld zorgen, maar er is natuurlijk ook de keerzijde van de medaille. De trip naar de VS is een dure onderneming. Belgisch kampioene Sanne Cant uitte haar ongenoegen over de Amerikaanse veldritten. Cant kon mede door de weersomstandigheden nooit meedoen voor het podium.

"Ik kom hier echt nooit meer terug", opent Cant bij Het Nieuwsblad. "En ik zeg dit niet omdat de resultaten tegenvallen. Ik zou hetzelfde beweren als ik hier twee keer op het podium had gestaan. Dat reizen, die tijdsverschillen, die temperaturen, ... Dit was een lichamelijke marteling."

570 euro prijzengeld

Financieel waren de crossen in de Verenigde Staten ook niet bepaald een succes. Cant verdiende 570 euro aan prijzengeld. "En wat staat daar financieel tegenover? Niets. Erger nog, ik zal nog héél veel crossen in Europa moeten rijden om die put te dempen", aldus Cant. "Als je weet dat ik hier bijna 4.000 euro betaal aan reis- en hotelkosten, dan is de rekening snel gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties