Kittel hoeft wellicht niet op WK-selectie te rekenen, Lefevere heeft 'troostprijs' klaar...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kittel hoeft wellicht niet op WK-selectie te rekenen, Lefevere heeft 'troostprijs' klaar...

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel lijkt na zijn opgave in de Eneco Tour niet op een plekje in de Duitse WK-selectie te moeten rekenen. De kans is groot dat Duitsland alles op André Greipel zet. Maar wat dan met Kittel?

Kittel kwam zondag niet meer aan de start van de laatste rit in de Eneco Tour. De Duitser was ziekjes en moest passen. Zo lijkt Greipel te krijgen wat hij altijd al wilde: het kopmanschap van de Duitse selectie. Patrick Lefevere neemt zijn renner alvast in bescherming. "Gaat André Greipel de verantwoordelijkheid in de wegrit volledig alleen dragen", vraagt Lefevere zich af.

"Ze zitten elkaar constant op de huid en daardoor komen ze zelfs niet meer aan een deftige spurt toe. Dit is te gek voor woorden", stelt de ploegmanager in HLN. Lefevere heeft alvast een optie achter de hand om Kittel toch een beetje te paaien als hij niet geselecteerd wordt voor de wegrit.

WK ploegentijdrit?

"We overwegen om Marcel mee te nemen naar het WK ploegentijdrijden. Zo kan hij met een lekker gevoel de winter in", laat Lefevere weten. Ontevreden is Lefevere zeker niet na het seizoen van Kittel in 2017. "We zijn tevreden, zeker als je ziet van waar hij komt. Maar in 2017 wordt het nog beter en hopen we de allerbeste Kittel terug te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties