Op naar het WK: "Waaierrijden is voor deze selectie een tweede natuur"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Op naar het WK: "Waaierrijden is voor deze selectie een tweede natuur"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de selectie van bondscoach Kevin De Weert zijn twee renners van Lotto Soudal opgenomen: Jens Debusschere en Jürgen Roelandts. Die laatste kijkt al uit naar het WK, zeker omdat daar wellicht veel wind zal zijn.

Roelandt is uiteraard tevreden om erbij te zijn. "Ik ben altijd blij deel uit te maken van de selectie", opent Roelandts bij zijn ploeg. "Tegen een deelname aan het WK zeg je geen nee. Dat is altijd iets speciaals. Zowel Jens als ik zijn geknipt voor het parcours in Qatar."

De wind zal zeker en vast een rol spelen in de woestijnen van Doha. "Zonder wind wordt het misschien het gemakkelijkste WK in jaren, met wind zou het enorm zwaar kunnen worden", beseft de Lotto Soudal-renner. "Voor de negen geselecteerden is waaierrijden een tweede natuur, dus mag het zeker een zware wedstrijd worden."

Kopman

De kopman van dienst is natuurlijk Tom Boonen. "Als Tom Boonen goed herstelt van zijn val in de Eneco Tour zal hij onze man worden in de sprint, maar indien nodig is Jens ook heel goed in vorm", besluit Roelandts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties