Bondscoach De Weert wikt en weegt zijn keuzes: "Tom noch Greg heeft renners opgeëist"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bondscoach De Weert wikt en weegt zijn keuzes: "Tom noch Greg heeft renners opgeëist"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Kevin De Weert heeft gisteren zijn negen namen vrijgegeven die België naar een nieuwe WK-titel moeten leiden in Qatar. De Weert gaf een woordje uitleg bij zijn keuzes.

Eén ding laat hij alvast blijken. De kopmannen hebben geen inspraak gehad bij de keuze van de selectie. "Tom noch Greg heeft renners opgeëist. Er zijn een aantal namen genoemd en daaruit heb ik in eer en geweten gekozen. Ervaring gaf daarbij de doorslag", stelt de bondscoach in HLN.

Zo mag bij Etixx-Quick Step Nikolas Maes wél en Julien Vermote niet mee. "Vermote is een heel sterke coureur, maar heeft nog geen meter in Qatar gekoerst. Maes al vier keer, waarvan drie keer in de top 15. Dat maakte het makkelijk kiezen. Meer moet je er niet achter zoeken", aldus De Weert.

Niet hittebestendig

Ook Sep Vanmarcke en Tiesj Benoot zijn er niet bij. "Benoot viel af op basis van het weertype, want hij is niet hittebestendig", zegt de bondscoach. "Met Vanmarcke was er een deal: als de bevalling van zijn vrouw te lang uitbleef, zou hij passen voor het WK. Maar de meeste namen had ik al lang in mijn hoofd. Ik weet wie voor dit soort WK in de wieg is gelegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties