Sonny Colbrelli blijft twee landgenoten voor in Tre Valli Varesine, twee Belgen in top 10

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sonny Colbrelli blijft twee landgenoten voor in Tre Valli Varesine, twee Belgen in top 10
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sonny Colbrelli heeft in eigen land de Tre Valli Varesine op zijn naam gezet. De Italiaanse sprinter bleef twee landgenoten voor. Met Philippe Gilbert en Jens Keukeleire eindigden er twee Belgen in de top tien.

Drie renners zorgden in de Tre Valli Varesine voor de ontsnapping van de dag. Hun namen: Zakkari Dempster (Bora-Argon 18), Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) en Igor Boev (Gazprom-RusVelo). De voorsprong van de drie liep uit tot ruim 9 minuten, maar het trio werd tijdig voor de finale gevat.

In de finale waren er heel wat aanvalspogingen, zo lieten Vincenzo Nibali en Fabio Aru zich zien. Brambilla trachtte in de slotkilometers weg te geraken, maar hij liep tegen een counter van Rigoberto Uran aan. De talrijke pogingen om weg te glippen baatten uiteindelijk niet.

Sprint van uitgedund peloton

Het moest en zou een sprint van een uitgedunde groep worden en daarin bleek Sonny Colbrelli (Bardiani - CSF) de snelste. Hij bleef zijn landgenoten Ulissi en Gavazzi voor. Met Philippe Gilbert (6e) en Jens Keukeleire (7e) eindigden er ook twee Belgen in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties