Voormalige pechvogel van Nederlandse wielrennen houdt het koersen voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voormalige pechvogel van Nederlandse wielrennen houdt het koersen voor bekeken

Dankzij een zware valpartij in 2007 heeft hij nooit uit zijn carrière kunnen halen wat er in zat, maar op 31-jarige leeftijd heeft de Nederlandse renner Kai Reus besloten om te stoppen met koersen.

Kai Reus werd op jonge leeftijd een grootste carrière voorspeld. Dat liet hij ook blijken door in 2003 de wereldtitel bij de junioren te veroveren. In 2007 kwam Reus uit voor Rabobank, maar op een trainingstochtje liep het mis. Reus kwam zwaar ten val en lag na een bloeding in zijn schedel elf dagen in coma.

Nooit meer de oude

Nadien reed de Nederlander nog voor tal van andere ploegen, maar Reus werd nooit meer de oude. Dit jaar liet hij zich wel nog opmerken in de Omloop Het Nieuwsblad, waardoor hij een contract afdwong bij zijn huidige ploeg Roompot-Oranje Peloton.

"De cirkel is rond. Ik heb mezelf terug kunnen vechten dankzij alle mensen die achter me stonden", laat Reus weten in het Algemeen Dagblad. "Ik heb verschillende keren in mijn leven in een heel diep gat gezeten. Niet alleen sportief, maar ook menselijk. Dat ik mezelf daar uit heb gevochten, is de mooiste overwinning van mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties