Erviti verlengt samen met drie andere ploegmakkers zijn contract bij Movistar

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Erviti verlengt samen met drie andere ploegmakkers zijn contract bij Movistar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Imanol Erviti, de verrassende 7de van de Ronde van Vlaanderen, reed een opmerkelijk seizoen en ziet dat beloond met een contractverlenging. Ook drie andere Movistar-renners tekenden bij.

2016 was toch wel een beetje het jaar van Imanol Erviti. De 32-jarige Bask trok ten aanval in de Ronde van Vlaanderen en hield lang stand, hij eindigde uiteindelijk op de zevende plaats. Ook een week later in Parijs-Roubaix zat Erviti in de lange vlucht. Pas in het slot van de wedstrijd loste hij in de kopgroep en werd hij negende.

Erviti rijdt dus ook volgend seizoen bij Movistar. Voor hoe lang hij heeft bijgetekend, maakte de Spaanse ploeg niet bekend. De voorjaarsklassiekers staan alvast weer met stip aangeduid in de kalender van Imanol Erviti, die aan zijn 13de opeenvolgende seizoen als prof begint bij de enige ploeg waar hij ooit voor reed.

Nog drie contractverlengingen

Ook de onfortuinlijke José Joaquin Rojas blijft nog (minstens) een jaartje langer bij Movistar. De 31-jarige sprinter kwam in de voorlaatste etappe van de Vuelta nog zwaar ten val en staat voor een lange revalidatie. Maar de ploegleiding heeft vertrouwen in een goed herstel en gaf Rojas een vernieuwd contract.

Daarnaast zullen ook de Australiër Rory Sutherland (34) en de Colombiaan Winner Anacona (28) volgend jaar de kleuren van Movistar blijven verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties