Opvallende afwezige in Franse WK-selectie: "Wat had ik nog meer kunnen doen?"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Opvallende afwezige in Franse WK-selectie: "Wat had ik nog meer kunnen doen?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Nacer Bouhanni (Cofidis), Arnaud Démare (FDJ) en Bryan Coquard (Direct Energie) had Frankrijk drie kanshebbers op goud op het vlakke WK in Qatar. Maar bondscoach Bernard Bourreau liet één van de drie thuis.

Bryan Coquard is het slachtoffer geworden van het Franse luxeprobleem. "Dat is een grote teleurstelling, maar het is nu eenmaal zo", vertelt Coquard in L’Équipe. "Er moesten keuzes gemaakt worden."

"De bondscoach belde me op en verdedigde zich door te zeggen dat Cofidis en FDJ meer ervaring hadden met het rijden van klassiekers én de Ronde van Qatar. Ik heb nog nooit in Qatar gereden en dat werkt mij hier duidelijk tegen", meent Coquard. De spurter van Direct Energie boekte dit seizoen 13 zeges.

Geen WorldTour overwinningen

Mààr: Coquard won geen enkele WorldTour wedstrijd. Hij was er in de Tour de France weliswaar dichtbij, alle overwinningen van Coquard werden behaald in kleinere Franse koersen. Bouhanni won dit jaar tien wedstrijden, waarvan vier op WorldTour-niveau. Démare boekte 'slechts' vier overwinningen, maar daar zaten wel Milaan-San Remo en een etappe in Parijs-Nice bij.

"Ik heb het hele voorjaar alles gegeven, ondanks dat ik mijn schouderblad gebroken had. Ik was solide in de klassiekers, zat in de eerste schifting van Gent-Wevelgem, heb veel races gewonnen. Wat had ik nog meer kunnen doen?", vraagt Coquard zich luidop af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties