Nizzolo de snelste in eigen land, Gilbert zesde

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nizzolo de snelste in eigen land, Gilbert zesde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Italië werd de honderdste editie van de Gran Piemonte betwist. De vlakke Italiaanse koers werd door sommigen gebruikt als laatste voorbereiding voor Lombardije, maar was vooral een interessante koers.

Het begon meteen met minder nieuws voor Etixx-Quick-Step. De ploeg van Lefevere zag drie renners tegen het asfalt gaan in de eerste kilometers. Gaviria en Serry konden verder, Laurens De Plus moest opgeven.

Een eerste grote kopgroep bleef niet voorop en daarna probeerde de Fransman Stephane Rossetto het solo. De renner van Cofidis zag zijn voorsprong uitlopen tot vier minuten, maar toen onder meer Etixx-Quick-Step zich aan kop van het peloton zette, werd het moeilijk.

Sprinten voor de zege

Toch hield hij het lang vol. Pas vlak voor de laatste kilometer werd hij gegrepen. We kregen dus een sprint en daarin was Italiaans kampioen Nizzolo de sterkste. Hij haalde het voor Gaviria, die ondanks zijn val toch kon meesprinten en Bennati.

Philippe Gilbert toonde zich in de laatste meters snel en pakte de zesde plaats na Colbrelli en voor Swift en Stybar. De Belg steekt dus in vorm voor Lombardije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties