"Tiesj had iets kunnen betekenen op het WK, België heeft niet zoveel renners die meer dan 250km aankunnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Tiesj had iets kunnen betekenen op het WK, België heeft niet zoveel renners die meer dan 250km aankunnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de selectie van bondscoach Kevin De Weert kregen negen renners goed nieuws, en heel wat anderen een minder leuk bericht. Onder meer Tiesj Benoot is er niet bij, we polsten bij zijn fanclub naar een reactie.

Benoot was zelf beducht voor de hitte, zo blijkt. "Hij had zelf al eens aangegeven dat de hitte een probleem zou kunnen vormen", aldus Firmin Snoeck, secretaris van de supportersclub. "Toch reed hij in de GP Wallonie sterk bij 34 graden."

"Hij heeft vorderingen gemaakt in de warmte, je mag niet vergeten dat hij nog maar 22 is", ging Snoeck verder. Volgens hem had Benoot zijn rol kunnen spelen. "Hij heeft een heel grote motor. Eens voorbij 200 kilometer krijg je bij veel renners toch een ander verhaal."

Pechseizoen

Benoot wordt immers sterker naarmate de koers langer wordt. "In Geraardsbergen had hij het in de Eneco Tour lastig bij de eerste beklimmingen van de Muur, maar daarna kwam hij er bovenop. België heeft niet veel renners die 250 kilometer aankunnen."

Toch mag Tiesj terugblikken op een goed seizoen, ondanks de tegenslagen. "Het lijkt misschien een minder seizoen voor de buitenwereld, maar je mag niet vergeten dat hij alleen de grote koersen rijdt. Hij komt niet aan de start in kermiskoersen, bij wijze van spreken."

"Hij was schitterend in Polen en reed toch heel wat koersen in de top-tien. Zijn val in de Ronde Van Vlaanderen bezorgde hem een kras en daarna kreeg hij die voedselvergiftiging in Italië. Het is toch jammer dat hij er niet bij is", sloot Snoeck af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties