"We hadden ingecalculeerd dat Sep niet zou meegaan, maar hij had een rol kunnen spelen in Qatar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"We hadden ingecalculeerd dat Sep niet zou meegaan, maar hij had een rol kunnen spelen in Qatar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De negen Belgen die mogen deelnemen aan het WK in Qatar hebben hun vliegticket in de bus gekregen. Sep Vanmarcke is er, mede door de bevalling van zijn vrouw, niet bij. Wij polsten bij de fanclub naar een reactie.

"Laten we zeggen dat we hadden ingecalculeerd dat Sep niet mee zou gaan door de familiale toestand. Daar hadden we rekening mee houden", opent voorzitter Wesley Vandevijvere bij Wielerkrant.be. "Sep had zeker zijn plaats gehad in Qatar. Ik denk dat hij zeker de conditie had en hij heeft een mooi seizoen gereden."

Kopmannen ondersteunen

Volgens de voorzitter van de fanclub had Vanmarcke een belangrijke maar dienende rol voor de kopmannen kunnen betekenen. "Ik denk dat hij van dienst kon zijn voor de eventuele kopmannen. Of ik verder verrast ben door de selectie? Nee. Vooral Van Avermaet is een certitude geworden. Daar kan je niet naast kijken."

Voor Sep Vanmarcke is het nog steeds wachten op een grote zege

"Maar ik ben blij dat de bondscoach Jasper Stuyven en aankomende talenten meeneemt. Ik ben wel tevreden met de selectie", klinkt het. Moet Vanmarcke zich dan spiegelen aan Van Avermaet, die pas op zijn 30e echt top was? "Ik denk wel niet dat Sep zich moet spiegelen aan Greg."

"Maar het kan voor Sep wel een motivatie zijn dat zijn mooiste jaren nog moeten komen. Hij heeft nog twee of drie jaren als hij ook een laatbloeier is. Dat hij nog steeds geen grote overwinning beet heeft, zou ik geen smet op zijn seizoen durven noemen", besluit Vandevijvere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties