Franse Tourhoop ziet elke dag gevaar in parcours van dit jaar: "Maar heb meeste schrik van de Izoard"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Franse Tourhoop ziet elke dag gevaar in parcours van dit jaar: "Maar heb meeste schrik van de Izoard"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2012 en 2015 won hij een etappe in de Tour, in 2014 stond hij als 24-jarige zelfs op het podium in Parijs. Thibaut Pinot beseft dat ook dit jaar de druk van het Franse publiek deels op zijn schouders zal liggen.

Naast Romain Bardet, die vorig jaar tweede werd in het eindklassement, is de Franse Tour-hoop gevestigd op Thibaut Pinot. De kopman van FDJ zou ook de Giro willen rijden, maar zijn deelname aan de Tour staat nu al vast. "Natuurlijk zal ik starten in Düsseldorf", zei Pinot aan Cyclingnews. "De moeilijkheden zijn verspreid over het parcours. Je zal elke keer moeten vechten, omdat er iedere twee of drie dagen een grote etappe is."

Op de vijfde dag ligt de aankomst boven op La Planche des Belles Filles al. Een rit waar Pinot naar uitkijkt: "Die zal al beslissend zijn, maar ik heb meer schrik voor de Izoard. Er zijn enkele beroemde cols die ik niet ken, deze is er een van."

Thibaut Pinot stapte vorig jaar op dag 13 uit de Tour de France. De 26-jarige Fransman moest zijn klassementsambities al snel laten varen. Hij reed nog even in de bolletjestrui, maar gaf er dus al vroegtijdig de brui aan wegens ziekte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties