Froome over medicijngebruik ex-ploegmaat Wiggins: "De UCI moet de regels voor iedereen strenger maken"

Redactie
| 0 reacties
Froome over medicijngebruik ex-ploegmaat Wiggins: "De UCI moet de regels voor iedereen strenger maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome kwam gisteren op de Tour-presentatie in Parijs ook even terug op het TUE-systeem, waarbij renners uitzonderlijke toelatingen krijgen om bepaalde medicijnen te gebruiken. Zijn ex-ploegmaat Bradley Wiggins maakte daar in het verleden veelvuldig gebruik van.

Ploegen die aangesloten zijn bij het MPCC, de vereniging voor een geloofwaardiger wielrennen, weigeren TUE's toe te kennen. Maar niet alle teams zijn bij het MPCC aangesloten. "Maar zelfs als Sky lid zou worden, zou dat het probleem niet oplossen", denkt Chris Froome. "Het probleem is groter dan dat."

"Op dit moment is een derde van het peloton lid van het MPCC, maar het is duidelijk dat het niet werkt. Als je de regels overtreedt, kan je gewoon uit de groep stappen, zonder repercussies. Het klopt sowieso niet dat voor een deel van het peloton andere regels zouden gelden. Ik vind dat de UCI de regels strenger moet maken, voor iedereen. Misschien moet dit zelfs voorbij de grenzen van het wielrennen bekeken worden door het WADA, want ook in andere sporten heb je dit probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties