Rittenschema Ronde van Frankrijk doet Nederlander twijfelen: "Niet zeker of ik de Tour ga rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Rittenschema Ronde van Frankrijk doet Nederlander twijfelen: "Niet zeker of ik de Tour ga rijden"

De meningen over het rittenschema voor de Tour van 2017 zijn heel verdeeld. De sprinters en de aanvallers pur sang lijken tevreden, sommige klassementsrenners zijn dat dan weer niet.

Zo ook Tom Dumoulin, die graag enkele dingen anders had gezien in de Tour van 2017. "Het is niet mijn ideale Tour", opent de Nederlander bij NOS. "Ik zou veel meer tijdritkilometers willen. En dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant is de Tour niet superlastig qua hoeveelheid beklimmingen."

Ik denk dat het een hele open Tour is, waarin veel kan gebeuren

Er zijn volgend jaar slechts 36 kilometers tegen de klok en dus is Dumoulin niet zeker van deelname. "Ik denk dat het een hele open Tour is, waarin veel kan gebeuren. Er zijn veel open etappes en maar weinig aankomsten bergop. Het is nog niet zeker of ik de Tour ga rijden. Ik maak pas een keuze als alle parcoursen bekend zijn."

Met de tijdrit in Düsseldorf is er voor de Nederlander nochtans een kans op geel. "Als ik de Tour zou rijden en ik zou voor het klassement gaan, wordt het heel moeilijk om geel te pakken. Want als ik focus op een klassement, zullen mijn korte tijdritten eronder lijden", besluit Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties