Runner-up van vorig jaar ziet Tour 2017 wel zitten: "Een interessant parcours"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Runner-up van vorig jaar ziet Tour 2017 wel zitten: "Een interessant parcours"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Romain Bardet eindigde vorig jaar verrassend tweede in het eindklassement van de Tour de France. Ook dit jaar wil hij Chris Froome het vuur aan de schenen leggen.

De 25-jarige Romain Bardet vindt het een "interessant parcours, zeer aantrekkelijk met veel cols die nog nooit beklommen zijn." In tegenstelling tot specialisten als Chris Froome en Tom Dumoulin kijkt Bardet niét uit naar de tijdritten. "36 kilometer tijdrijden, dat is veel", vindt de Fransman van AG2R La Mondiale. "We moeten zorgvuldig nadenken over onze strategie, want de tijdrit rond Marseille zal beslissend zijn", zegt hij aan Cyclingnews.

"Er is nergens een rustpunt", valt Bardet op. "Dat zal renners aanmoedigen om initiatief te nemen. De route ziet er iets minder bergachtig uit dan de laatste jaren, wat niet een voordeel is voor de pure klimmers. Maar nog steeds zitten er lastige cols tussen. Het niveau van de renners is heel close en de verschillen kunnen klein zijn. De Izoard zal cruciaal zijn. Een hele lastige klim waar meerdere malen legendes zijn geschreven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties