Van Avermaet ziet het zitten: "Ik zie twee loepzuivere kansen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Van Avermaet ziet het zitten: "Ik zie twee loepzuivere kansen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het parcours voor de Ronde van Frankrijk van 2017 is bekend. Het is een Tour voor de sprinters en voor de punchers. Bij dat laatste type hoort Greg Van Avermaet en die is dus zeker tevreden over het rittenschema.

"Ik zie twee loepzuivere kansen. In de tweede rit in lijn, de maandag dus, krijg ik al een heel mooie kans in de rit door het Groothertogdom Luxemburg met finish in Longwy", opent Greg Van Avermaet in HNB. "Die rit eindigt op een helling van 1,6 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van zes procent.”

Rodez

Ook Rodez heeft opnieuw een aankomstplaats. Daar vloerde hij in 2015 Peter Sagan. "En dan is er natuurlijk nog Rodez, waar het vorig jaar allemaal begon voor mij. Het is altijd plezant terug te keren naar een plaats waar ik won van Peter Sagan. Bovendien is het dezelfde finish als toen."

En dus is Greg meer dan tevreden over het rittenschema. "Ik zie dus meer kansen dan dit jaar, want dat was eigenlijk niet zo'n goed parcours voor mij. Al is beter doen dan dit jaar eigenlijk onmogelijk. Geel pakken en er enkele dagen mee rondrijden zijn magische momenten", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties