Nizzolo klopt Degenkolb, Cavendish en co. in Abu Dhabi

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nizzolo klopt Degenkolb, Cavendish en co. in Abu Dhabi
Foto: © photonews

In de Ronde van Abu Dhabi werd vandaag de eerste rit in lijn afgewerkt. Zoals verwacht werd het een massasprint. Daarvoor zat ook heel wat mooi volk in het peloton.

Met Greipel, Cavendish en ander snel geweld in het peloton, had de ontsnapping eigenlijk geen schijn van een kans. Het peloton hield de wedstrijd de hele tijd goed onder controle en op zeven kilometer van het einde waren de moedige ontsnappers eraan voor de moeite.

Bij de vluchters zat één Belg, Jens Keukeleire. Hij kreeg Michael Matthews, Dion Smith en Gatis Smukulis mee in de ontsnapping.

Cavendish stuurde zijn trein naar voren en ging in het wiel van zijn vaste compagnon Mark Renshaw zitten op vier kilometer van de streep. Greipel werd naar voren geloodst door Jelle Vanendert en het feest kon beginnen.

Toch was het niet voor Greipel noch voor Cavendish. Giacomo Nizzolo van Trek-Segafredo toonde zich de snelste in de sprint voor Degenkolb en Cavendish.Voor de Italiaanse kampioen een leuk toetje aan het eind van het seizoen, hij pakte meteen ook de leiderstrui. Greipel haalde de top-tien niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties