Zilveren medaille van Rio: "In de Tour nog eens voor het klassement gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zilveren medaille van Rio: "In de Tour nog eens voor het klassement gaan"

Het rittenschema voor de Tour van 2017 is bekend en dus beginnen sommige renners zich al te focussen op La Grande Boucle. Zo ook de zilveren medaille van de Spelen in Rio.

Jakob Fugslang wil zich mogelijk nog eens toeleggen op een goed klassement. "Het is nog vroeg om te zeggen, maar er is een kans dat ik in de Tour voor het algemeen klassement ga", opent Jakob Fuglsang bij Cyclingnews. "Maar er is nog geen beslissing over gemaakt."

Alleszins zijn er mogelijk kansen bij zijn team Astana. "Vincenzo (Nibali) heeft de ploeg verlaten en er is niemand in zijn plaats gekomen. Dus mogelijk krijg ik een kans. Ik wil het zeker nog eens proberen. De Giro start dicht bij de woonplaats van Fabio. De Tour was een kleine teleurstelling voor hem, dus ik denk dat hij opnieuw naar de Giro zal gaan."

Verrassend

De Deen wou ook nog iets over het parcours van de Tour kwijt. "Het is toch verrassend dat er weinig tijdritten, ploegentijdritten en kasseien zijn. Er zijn in het algemeen niet veel verrassingen, maar het lijkt een mooi parcours. Door minder bergen te beklimmen zal het een meer open race worden", besluit Fugslang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties