Cancellara neemt in Japan afscheid van de wielersport: "Voel me eigenlijk al een ex-renner"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Cancellara neemt in Japan afscheid van de wielersport: "Voel me eigenlijk al een ex-renner"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara is in Japan nog één laatste keer te zien als profrenner. Spartacus rijdt er de Japan Cup, maar is in zijn hoofd eigenlijk al een tijdje klaar met de wielersport.

In augustus verpletterde Cancellara de tegenstand in de olympische tijdrit en pakte hij goud. "Sinds de Olympische Spelen is het eigenlijk al gedaan voor mij. Ik ben er klaar mee", opent Fabian Cancellara bij Cyclingnews.

Emotionele dag

Zondag staat hij een allerlaatste keer aan de start van een profkoers. "Ik voel me eigenlijk al een beetje als een ex-renner, maar ik ben er zeker van dat het zondag een emotionele dag zal zijn", bekent de Zwitser. "De Spelen in Rio hebben voor mij de doorslag gegeven door met een glansprestatie te eindigen. Dan was het op."

Toen was Spartacus al met zijn afscheid bezig. "Na de emoties van het winnen van een gouden medaille in de tijdrit, wilde ik meteen mijn afscheid aankondigen. Maar je kan niet alles in één keer doen. Dus ik heb alles stap per stap gedaan in de laatste weken en maanden", besluit Cancellara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties