D'Hoore wil ontgoocheling doorspoelen op EK: "Natuurlijk hoop ik op een medaille"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
D'Hoore wil ontgoocheling doorspoelen op EK: "Natuurlijk hoop ik op een medaille"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een week na de ontgoocheling op het WK in Qatar staat Jolien D'Hoore al aan de start van het EK baanwielrennen. In de punten- en ploegkoers hoopt ze de teleurstelling van het WK op de weg door te spoelen.

Voor D'Hoore was het een uitgelezen kans om medaille te pakken in Qatar. "Ik ben nog altijd ontgoocheld. Het was een sprinterskoers, dus dan spaar je je de hele koers, je geeft geen trap te veel", opent D'Hoore. "Maar dan zit je iets te ver in de finale. Het was zo moeilijk om op te schuiven. Dan kon ik mijn sprint niet rijden."

Medaille

"Dat is heel frustrerend als sprinter. Ik kan er niets meer aan veranderen, maar ik wil laten zien dat de conditie uitstekend is", aldus de snelle D'Hoore. Vanavond rijdt ze de puntenkoers op het EK. Daar wil ze voor een medaille gaan. "De conditie moet normaal nog goed zijn, dus moet ik me enkel mentaal kunnen opladen."

"Vandaag is er de puntenkoers. Dat zie ik meer als opwarming voor zondag. Dan is er de ploegkoers, samen met Lotte Kopecky. Natuurlijk hoop ik wel een medaille te kunnen pakken in de puntenkoers, het blijft een Europees kampioenschap", besluit D'Hoore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties