El Imbatido: 36 jaar oud, maar allesbehalve versleten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
El Imbatido: 36 jaar oud, maar allesbehalve versleten

De ervaren Spanjaarden in het peloton lijken er geen genoeg van te krijgen. Alejandro Valverde heeft voor drie seizoenen bijgetekend bij Movistar, Joaquim Rodriguez heeft besloten om er toch nog een jaartje bij te doen bij Bahrain-Merida.

Alejandro Valverde mag dan al al 36 jaar oud zijn, het afscheid van El Imbatido is pas gepland voor op zijn 39e. Dat hebben de Spanjaard en zijn Spaanse ploeg Movistar bekendgemaakt. Maar Valverde lijkt allesbehalve al versleten, in tegendeel. Dit jaar bewees hij dat hij nog even mee kan met de betere renners in het peloton.

Valverde gokt elk jaar opnieuw op de Ardennenklassiekers en probeert mee te pakken wat er te rapen valt in de Grote Rondes. Maar 2016 was toch erg speciaal voor de in Las Lumbreras geboren renner. Valverde demonstreerde als vanoud op de Muur van Hoei en pakte er zijn vierde zege in de Waalse Pijl, een record.

Valverde op de Muur van Hoei

Maar naast dat huzarenstukje heeft Valverde nog een knappe verwezenlijking gedaan. De Movistar-renner slaagde er op 36-jarige leeftijd in om alle drie Grote Rondes op één seizoen uit te rijden. Hij vervulde in de Giro, Tour en de Vuelta geen bijrolletje, maar was er één van de protagonisten op het toneel.

Grote Rondes in 2016

In de Giro pakte hij een ritzege in Andalo en reed hij bovendien naar een knappe derde plaats. In de Tour hield hij die goede conditie vast en reed hij vooral in dienst van Nairo Quintana naar een zesde plek. In de Ronde van Spanje was het beste er toch een beetje af en werd Valverde 12e.

Eén ding is zeker: deze Valverde is lang nog niet afgeschreven, laat staan versleten. El Imbatido zal ons hopelijk nog tot eind 2019 kunnen verwennen. Tot slot, de geboorteplaats van Valverde is dus Las Lumbreras. Letterlijk vertaald: 'de poorten'. Eén ding is alvast zeker. Die poort naar de top heeft Alejandro Valverde de laatste jaren méér dan opengebroken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties