Tom Boonen komt nog eens terug op heroïsche Parijs-Roubaix: "Dat is de enige reden waarom ik verloor"

Redactie
| 25 reacties
Tom Boonen komt nog eens terug op heroïsche Parijs-Roubaix: "Dat is de enige reden waarom ik verloor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen is één van de genomineerden voor de verkiezing van Flandrien van het Jaar van volgende woensdag. De ervaren Boonen kwam nog eens terug op de meest beklijvende koers van zijn seizoen: Parijs-Roubaix.

Boonen moest er op de piste in Roubaix de zege nipt aan Mathew Hayman laten. "Parijs-Roubaix was echt een prachtige koers", opent Tom Boonen. "Het was strijd van voor het Bos van Wallers. Uiteindelijk werd het een gevecht van individuen tegen elkaar. Ja, er waren een aantal momenten die de wedstrijd echt uniek hebben gemaakt."

"Het gebeurt niet vaak dat een handvol individuen tegen elkaar knokken, zonder steun van ploegmaats. Geen tactiek, vechten met de blote vuist. Die laatste kilometers is er misschien vijftig keer gedemarreerd. In mijn hoofd dan toch. Het was een zottenkot. De laatste keer kroop ik gewoon op karakter naar Hayman toe."

Boonen moest de overwinning aan Hayman laten

Op de piste in Roubaix verloor Boonen de sprint van de Australiër. Een verklaring? "Ik verloor de spurt niet omdat ik niet honderd procent in orde was. Ik verloor omdat Sep (Vanmarcke) de deur dichtdeed. Dat is de enige reden. Ik was de hele tijd met Hayman bezig en had zelfs niet gezien dat Sep terug kwam aansluiten."

Daar heeft Boonen dus de koers verloren. "Ik heb een inschattingsfout gemaakt. Op het moment dat ik mijn spurt wilde inzetten, raakte ik echter ingesloten door het manoeuvre van Sep. Dat momentje van twijfel heeft me de das omgedaan", besluit Boonen in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties