Aanvalslustige Van Avermaet ziet een Est winnen in de koninginnenrit van de Abu Dhabi Tour

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Aanvalslustige Van Avermaet ziet een Est winnen in de koninginnenrit van de Abu Dhabi Tour
Foto: © photonews

Tanel Kangert heeft vandaag een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit van de Abu Dhabi Tour. De Est van Astana versloeg Nicolas Roche op de lastige slotklim. Ben Hermans was de beste Belg op de achtste plaats.

Niemand minder dan Greg Van Avermaet zat in de vlucht van de dag. Onze landgenoot kreeg Marco Coledan (Trek-Segafredo), Michael O’Loughlin (Team Wiggins) en Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) met zich mee.

Op dertig kilometer van de meet haalde de Sky-trein het viertal in, maar Van Avermaet ging even later nog eens in de aanval. Op de slotklim werd hij snel weer voorbijgevlogen door het uitgedunde peloton. Kangert was de beste van het pak. De Est liet op drie kilometer van de top iedereen achter om solo naar de overwinning te rijden. Ben Hermans kwam als achtste over de meet op ruim een minuut.

Kangert is ook de nieuwe leider in de Abu Dhabi Tour. De Estse klimmer heeft 21 seconden voorsprong op Nicolas Roche. Ook Nibali en Contador staan nog in de top-5. Ben Hermans staat momenteel zevende in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties