"Ben jij Dupont? Sorry, maar ik mag van de ploeg niet meer met je meerijden"

Redactie
| 4 reacties
"Ben jij Dupont? Sorry, maar ik mag van de ploeg niet meer met je meerijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Timothy Dupont is één van de vijf genomineerden om woensdag de prijs van Flandrien van Het Nieuwsblad te winnen. De snelle Dupont was dit seizoen goed voor maar liefst 17 zeges.

En dus heeft de renner van Veranda's Willems het nodige respect afgedwongen in het peloton. Zijn collega's beginnen Dupont te kennen. "Met Boonen en Van Avermaet sla ik wel eens een praatje. En de grote ploegen weten intussen ook wel wie ik ben", stelt Dupont in HNB.

Eén van de mooiste momenten was er tijdens de Eurométropole. "Ik moest op een ongelukkig moment van wiel wisselen en verzeilde in een klein groepje, een renner of vijf. We waren voluit aan het jagen om terug te komen tot Lars Bak van Lotto-Soudal naast mij kwam rijden. Ben jij Dupont?", vroeg hij.

De grote ploegen weten intussen ook wie ik ben

"Sorry, maar ik mag van de ploeg niet meer met je meerijden. Op dat moment kon ik het moeilijk vatten, maar achteraf besef je dat Lotto-Soudal je als een concurrent beschouwt. Ik ben ervan overtuigd dat onze resultaten bij sommige 'grote' ploegen hard aankwamen", besluit Dupont.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties