Eindelijk 'rust' voor Van Avermaet: "Het werd meer dan tijd dat het gedaan was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Eindelijk 'rust' voor Van Avermaet: "Het werd meer dan tijd dat het gedaan was"

Voor olympisch kampioen Greg Van Avermaet zit het seizoen er eindelijk op. De BMC-renner heeft er een lang en zwaar jaar 2016 opzitten en is blij dat hij even rust kan inlassen.

Van Avermaet kende een succesvol jaar met onder meer de eindzege in de Tirreno, geel in de Tour en goud in Rio. "Het werd meer dan tijd dat het gedaan was. Dit is een lang en heel intensief seizoen geworden", opent Greg Van Avermaet in HNB. Nu is het dus tijd voor vakantie, maar ook voor enkele verplichtingen.

Maximaal drie tot vier weken gaat de riem eraf

Zo moet Van Avermaet bijvoorbeeld naar het gala van de Flandrien van Het Nieuwsblad. "Ik denk dat er nog wat vieringen zitten aan te komen. Ik ben van plan om nog eens een weekje met Ellen en Fleur eropuit te trekken. Niet al te ver. Ergens in Spanje of Italië. Maximaal drie tot vier weken gaat de riem eraf."

"Dan is het daarna al de hoogste tijd om de trainingen op het nieuwe seizoen op te starten. In principe begin ik opnieuw in de Ronde van Qatar en rijd ik aansluitend de Ronde van Oman. Ik ben geen jongen die veel met zijn programma goochelt in de opbouw naar het nieuwe seizoen", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties