Niels Albert over dominantie Van Aert en van der Poel: "Daardoor wordt de kloof nog groter"

Redactie
| 6 reacties
Niels Albert over dominantie Van Aert en van der Poel: "Daardoor wordt de kloof nog groter"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel zijn de twee crossers die het veldritseizoen zullen domineren. Ook Niels Albert beseft dat er daarna een gigantische kloof is.

Ex-veldrijder Niels Albert en mentor van Wout Van Aert had het erover in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Als Wout van Aert of Mathieu van der Poel aan de start van een veldrit staat, wint één van hen. Zo gaat het nu al sinds de allereerste cross van het seizoen, begin september in Geraardsbergen."

"Op eentje na dan: Michael Vanthourenhout kon in Kruibeke verrassend Van Aert kloppen. Toch gaapt achter Wout en Mathieu de grote leegte. Gelukkig telt een podium drie plaatsen en mag er dus altijd nog eentje naast Van der Poel en Van Aert staan. En dat zal afwisselend - afhankelijk van het parcours - Michael Vanthourenhout, Van der Haar of Laurens Sweeck zijn."

Van Aert en van der Poel domineren de cross helemaal

Als het echt hard gaat, kan er echt niemand meer volgen volgens Albert. "Maar als Van Aert en Van der Poel een uur lang vol rijden, staan ze nooit op de foto. Ze kunnen zelfs het wiel niet houden."

"Zij zullen de cross domineren tot ze er mee ophouden, vrees ik. Maar omdat ze telkens à bloc moeten gaan, maken ze elkaar nog sterker en daardoor wordt de kloof nog groter. Zo blijven we duels krijgen. Gelukkig maar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties