Froome enthousiast over Giro-parcours: gelooft hij in een legendarische dubbelslag?

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Froome enthousiast over Giro-parcours: gelooft hij in een legendarische dubbelslag?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het hoofddoel van Chris Froome in 2017 is een vierde eindoverwinning in de Tour de France. Maar de 31-jarige Brit reageerde gisteren ook enthousiast op de bekendmaking van het parcours van de 100ste Giro d'Italia.

De Giro start met drie eerder vlakke etappes in Sardinië, daarna volgt meteen een eerste bergrit in Sicilië op Monte Etna. In totaal heeft de Giro negen bergetappes, waarbij vooral de zestiende rit naar Bormio tot de verbeelding spreekt: 227 km in totaal met eerst de Mortirolo en dan een dubbele beklimming van de Passo Del Stelvio. Eerst vanuit Bormio, daarna via Zwitserland en de Umbrail-pas.

Chris Froome reageerde erg enthousiast op het parcours dat weggelegd lijkt voor de allerbeste klimmers. Gaat de drievoudige Tour-winnaar dit jaar opnieuw zijn kans wagen in de Giro? In 2009 en 2010 reed hij al eens de Ronde van Italië. Het is overigens al van 1998 geleden dat een renner zowel de Giro als de Tour in één seizoen op zijn naam kon schrijven. De betreurde Marco Pantani is de laatste die dat huzarenstukje voor mekaar kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties