Jong Duits sprinttalent domineert Ronde van Hainan: "De finale was wel een beetje chaotisch"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jong Duits sprinttalent domineert Ronde van Hainan: "De finale was wel een beetje chaotisch"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We zouden het al bijna vergeten, maar er wordt dezer dagen ook nog op de weg gekoerst. In de Ronde van Hainan heeft Max Walscheid een derde keer op rij mogen zegevieren.

Walscheid is zo na vijf ritten nog wat steviger leider in het algemene klassement. Het was nochtans een erg nipte zege voor de 23-jarige Duitser. "Het was een geweldige koersdag", opent Max Walscheid. "Alles verliep volgens plan en ik ben zeer blij met deze derde overwinning op rij."

Zijn ploeg Giant-Alpecin deed alweer uitstekend werk voor de snelle Walscheid. "De finale was een beetje chaotisch, maar het team heeft geweldig werk geleverd. We bleven goed samen en de jongens deden weer een goede lead-out voor mij. Ik startte mijn sprint vanop 250 meter en het was harder dan ik had verwacht met de wind."

Nipte zege

"Het was heel nipt, maar ik ben blij dat ik opnieuw als eerste over de meet kwam", klinkt het. Na vijf relatief vlakke ritten is het morgen tijd om te klimmen. "Het zal morgen een zware etappe zijn met veel klimwerk. Maar ik heb natuurlijk wel een fantastische ploeg rond mij, dus we zien wel wat er gebeurt", besluit Walscheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties