Ronde van Vlaanderen heeft in 2017 maar liefst 7 'Dorpen van de Ronde'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Ronde van Vlaanderen heeft in 2017 maar liefst 7 'Dorpen van de Ronde'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 101e editie van de Ronde van Vlaanderen wordt een speciale. De startplaats zal niet meer in Brugge zijn, maar wel in Antwerpen. Organisator Flanders Classics heeft ook 7 'Dorpen van de Ronde' aangeduid.

Er zal dus een heel nieuwe route zijn voor de renners naar de Vlaamse Ardennen fietsen. "Een nieuwe startplaats betekent ook een nieuwe aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen. Heel wat steden en gemeenten stelden zich de voorbije maanden dan ook kandidaat voor een passage van ‘Vlaanderens Mooiste’ en voor het statuut 'Dorp van de Ronde'", klinkt het.

7 dorpen en steden

De voorbije jaren was er telkens een 'Dorp van de Ronde', de komende drie edities worden dat 7 dorpen: Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem. "De voorbije weken en maanden werd er druk gespeculeerd langs waar de Ronde vanuit Antwerpen zou passeren op weg naar Oudenaarde", zegt organisator Wim van Herreweghe.

"Er waren verschillende opties en daaruit hebben we gekozen voor een aanloopstrook door steden en gemeenten die echt koers ademen. Zeven symbolische ‘partnersteden en -gemeenten’ zullen zo de komende drie jaar mee het decor vormen van de Ronde van Vlaanderen", besluit Van Herrewege in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties