Afscheidnemende Fabian Cancellara: "België en Vlaanderen zijn mij gunstig gezind geweest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Afscheidnemende Fabian Cancellara: "België en Vlaanderen zijn mij gunstig gezind geweest"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast Greg Van Avermaet werd ook Fabian Cancellara woensdagavond in de bloemetjes gezet op het Gala van de Flandrien. De Zwitser kreeg een Lifetime Achievement Award.

Die krijgt Cancellara voor zijn prestaties van de afgelopen jaren. "Een belangrijk deel van mijn palmares is bij elkaar gefietst op Vlaamse wegen", liet Cancellara optekenen in Het Nieuwsblad. "Ik ben blij dat ik een deel ben gaan uitmaken van de wielergeschiedenis van een land waar mijn sport een positie inneemt die ze elders niet heeft."

Cancellara won in België onder meer drie keer de Ronde en drie keer de E3 Prijs. Bovendien was hij ook in de Tour succesvol in België. "België en Vlaanderen zijn mij gunstig gezind geweest. Ik won mijn eerste Tourproloog in Luik, ik reed in de gele trui naar Gent. En ik won klassiekers, jullie klassiekers."

In Vlaanderen word ik overal herkend

En dus heeft Spartacus een soort status van cultheld verworden. "In Zwitserland gebeurt het occasioneel dat iemand mij aanklampt, in Vlaanderen word ik overal herkend. Rustig een koffie drinken met de ploegmaats was de laatste jaren geen optie. Er was altijd wel iemand die met mij op de foto wilde of om een handtekening vroeg", besluit Cancellara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties