Olympische kampioen blijft Team Sky twee jaar langer trouw

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Olympische kampioen blijft Team Sky twee jaar langer trouw

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky heeft één van zijn grote namen langer aan de Britse formatie gebonden. Olympisch kampioen Elia Viviani komt ook de volgende twee seizoenen uit voor de ploeg van Sir Dave Brailsford.

Viviani is sinds 2015 aan de slag bij Team Sky en mocht al 10 keer zegevieren. "Dit voelt echt aan als mijn team. Ik voel me hier echt goed bij mijn ploegmaats", opent Elia Viviani. "Ik heb hier mijn droom waargemaakt: een ritzege in de Giro pakken en olympisch goud winnen. Het volgende grote doel op mijn lijstje is Milaan-Sanremo."

Viviani in actie bij Team Sky

2016 was een topjaar voor Viviani met zijn gouden plak op de omnium in Rio. "Dit jaar stond helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Het team heeft er alles aan gedaan om me in de best mogelijke omstandigheden te kunnen voorbereiden. Ze hebben me nooit onder druk gezet en wisten welk doel ik voor ogen had."

"Niet alle ploegen hebben deze mentaliteit. Ik heb heel wat mogen samenwerken met de Italiaanse wielerfederatie en dus moet ik absoluut bedankt zeggen tegen Team Sky", besluit Viviani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties