Samen goed voor 8x Flandrien van het Jaar: "Greg is de juiste man op de juiste plaats"

Redactie
| 2 reacties
Samen goed voor 8x Flandrien van het Jaar: "Greg is de juiste man op de juiste plaats"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet schoot woensdagavond de hoofdprijs af bij het Gala van de Flandrien. Drievoudig Flandrien van het Jaar Tom Boonen vindt de keuze voor 'Gouden Greg' niet meer dan logisch.

Na een sterk seizoen met olympisch goud was er slechts één favoriet voor de Flandrien van het Jaar. "Greg is een logische winnaar. Hij is de juiste man op de juiste plaats", opent Tom Boonen. "Greg is een heel complete coureur. Met zijn olympische titel plukte hij eindelijk de vruchten van jaren koppig doordouwen. Hij verdiende zo'n speciale overwinning."

En Boonen zelf? Die heeft spijt dat hij twee edities van de Spelen aan zich liet voorbijgaan. "Ik heb er nog altijd spijt van dat ik de eerste twee Olympische Spelen die ik kon rijden, niet meedeed. Toen waren wij, wielrenners, nog net iets te bekrompen om te zien dat olympisch goud onze sport overstijgt."

Tom Boonen en Greg Van Avermaet in Qatar

"Greg is dé Flandrien van 2016, maar toch vind ik de manier waarop we alle negen in Doha tevergeefs vochten om de wereldtitel de juiste definitie van wat een Flandrien is", vervolgt Boonen in HNB. "Die mentaliteit die we daar in de woestijn toonden, vreest iedere buitenlander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties