Froome zit met vraagtekens na 'pakketje' Wiggins: "Maar denk niet dat de mensen mij in twijfel trekken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Froome zit met vraagtekens na 'pakketje' Wiggins: "Maar denk niet dat de mensen mij in twijfel trekken"
Foto: © photonews

Bradley Wiggins staat al een tijde in het oog van de storm na het gebruik van TUE's. Er zou tijdens de Dauphiné ook eens een verdacht pakje aan het adres van 'Wiggo' geleverd zijn, maar daar weet Chris Froome niets van.

Team Sky wil niets kwijt over de inhoud van dat pakket en ook kopman Chris Froome weet van niets. "Ik heb de vraag gesteld en hopelijk krijgen we op het einde van het onderzoek een antwoord. Bradley moet de vragen beantwoorden om zo te reconstrueren wat er destijds gebeurd is."

"De Franse fans hebben een andere mentaliteit en zijn veel 'warmer' dan ze voordien waren"

Over Froome zelf is er naar eigen zeggen geen reden om zich zorgen te maken. "Mijn attesten zijn al een tijdje bekend. Ik heb niets te verbergen", zegt Froome bij The Times. "We hebben bij Sky hard gewerkt om zo transparant mogelijk te zijn. Dit seizoen hebben we - ook in de Tour - enkele stappen vooruit gezet."

"De Franse fans hebben een andere mentaliteit en zijn veel 'warmer' dan ze voordien waren", zegt de drievoudige Tour-winnaar. "Ik verwacht geen terugslag door de hetze rond Wiggins. Ik heb nooit iets twijfelachtig gedaan, dus ik denk niet dat de mensen mij in twijfel trekken", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties