Wout Van Aert doorbreekt hegemonie van van der Poel en wint overtuigend in Spa

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties
Wout Van Aert doorbreekt hegemonie van van der Poel en wint overtuigend in Spa
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal dit seizoen niet alle manches van de Superprestige op zijn naam schrijven. In Spa reed zijn grote concurrent Wout Van Aert overtuigend naar de overwinning.

Toon Aerts kende meteen een sterke start, Wout Van Aert startte voor één keer eens afwachtend. Mathieu van der Poel nam het commando over in de tweede ronde en pakte meteen een kleine voorsprong op zijn grote rivaal. Maar even later ging het bij de Nederlander wat moeizaam op de muur, Van Aert en Aerts konden aansluiten.

Kloofje voor Van Aert

Ruim drie rondes voor het einde forceerde Van Aert de beslissing. Van der Poel en Aerts maakten een foutje aan de voet van de muur, Van Aert sloeg meteen een kloofje. Maar beetje bij beetje breidde de wereldkampioen zijn voorsprong uit, tot bijna een halve minuut op twee rondes van het einde.

Daarachter zag Van der Poel Aerts nog dichtbij komen, maar de Nederlander hield de Europese kampioen nog net op veilige afstand. En Van Aert? Die reed autoritair naar de zege in Spa. Een zege die ongetwijfeld deugd zal doen na enkele moeilijke weken. Na een vier op vier is er dus geen vijfde zege op rij voor van der Poel in de Superprestige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties